Keyn is de grote winnaar van LEF 2019

Keyn is de grote winnaar van starterswedstrijd LEF 2019 geworden. Tijdens de finale op dinsdag 19 november, won het bedrijf de publieks- en vakjuryprijs. Keyn is een bedrijf dat een app heeft ontwikkeld, waarbij wachtwoorden onthouden overbodig geworden is. Door de app, communiceren de mobiele telefoon en PC met elkaar, waardoor er veilig ingelogd kan worden.  In de finale nam Keyn het op tegen de Leidse drank Goeie Mie Gin en de interactieve kroegentocht-app STADSEE. 

De drie finalisten kregen ieder tien minuten de tijd om hun bedrijf te presenteren aan de jury en het publiek. Daarnaast had iedere deelnemer een coach, die mocht ook nog twee minuten pitchen. Nadat iedere kandidaat gepitched had, werden de kandidaten nog een half uur bevraagd door ondernemer, politicus en TV persoonlijkheid Frits Huffnagel.  Na dit vragenvuur trok de jury zich terug en was er een optreden van ‘The Voice’ finalist Menno Aben. 

De winnaar van de publiekprijs werd bepaald door de hardheid van het applaus van het publiek. Keyn wist daarbij de meeste handen op elkaar te krijgen. Vervolgens reikte juryvoorzitter Mike Korenvaar de vakjuryprijs uit. Daarbij werd gezegd dat de jury er dit jaar lang over deed, omdat er veel discussie binnen de jury was. Het was dit jaar een moeilijke keuze, omdat de finalisten erg dicht bij elkaar lagen. Uiteindelijke zag de jury Keyn als grote winnaar. Mede door het aansprekende concept, de innovatieve kant en de doorgroeimogelijkheden.